Sposób przygotowania

Przygotowane wydmuszki przepłukujemy w środku wodą (za pomocą strzykawki). Osuszamy. Dolną dziurkę zaklejamy taśmą klejącą. Wydmuszki wstawiamy do kieliszków do jajek lub opakowania po jajkach (tzw. wytłaczanka). Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i odstawiamy do wystygnięcia. Jak galaretka zacznie lekko gęstnieć to za pomocą strzykawki napełniamy nią wydmuszki. Odstawiamy do lodówki do stęgnięcia (2-3 godziny). Gotowe jajka wkładamy na 2-3 sekundy do gorącej wody (ułatwia to obieranie) i delikatnie zdejmujemy z nich skorupki. Mozemy je wykorzystywać do dekoracji, ale także potraktowac jako atrakcyjną forme podania deseru z galaretki (możemy ozdobić bitą smietaną i owocami). Ja użyłam galaretki szafirowej (ciemnoniebieska).

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Bardzo ciekawy pomysł, a jajeczka wyglądają super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale ciekawy pomysł.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie sprytne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    bardzo pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    nigdy bym na to nie wpadła świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowe.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    widziałam już takie jajeczka z galaretki ale sama nie robiłam a wyglądają świetnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !