Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe czekoladki kawowo-kokosowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
Nadzienie:
czekolada gorzka 40 g
krem kokosowy 1 łyżka
mocna kawa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe czekoladki kawowo-kokosowe

Czekolada ma zbawienne działanie gdy jesteśmy w złych humorze lub gdy czujemy się źle. Uszczęśliwi każdego :)

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Foremki na czekoladki smarujemy roztopioną czekoladą i odkładamy na kilka minut do lodówki.

Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy.

Czekoladę na nadzienie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i energicznie mieszamy z kremem kokosowym i kawą.

Do foremek nakładamy po łyżeczce nadzienia.

Ponownie wkładamy całość do lodówki.

Po około 5 minutach nadzienie przykrywamy kolejna warstwą roztopionej czekolady tworząc tył czekoladek.

Wygładzamy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Zastygnięte czekoladki wyjmujemy z foremki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.11.2012 21:58
świetne
Inal 13.10.2012 14:33
Ale urocze.. :) Bardzo fajny pomysł.
Krakowianka 27.09.2012 07:22
bajeczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak