Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 30 dag
piwo jasne 1 szklanka
majeranek, sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
borowiki 1/2 kg
opieńki 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w cieście piwnym

Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Z piwa, żółtek, maki przygotować ciasto i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Osączone grzyby zanurzać w cieście smażyć w głębokim naczyniu (może być rondel) na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać na ciepło z ziemniakami lub frytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 26.02.2012 14:43
super
LuKaSz4761 26.02.2012 14:43
super
Grazyna0211 22.09.2011 13:24
bardzo lubię tak smażone grzyby zwłaszcza kanie
pioge7 08.05.2011 18:28
mniam
anemon 16.04.2011 08:23
Jadłam kiedyś tak przygotowane kanie, z tym, że wcześniej były obgotowane. Smak był niesamowity, pamietam go do dziś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak