Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące. Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka. Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką. Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić. Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    proste i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wątróbka z kiełbasą połączona musi świetnie smakować, zwłaszcza z kaszą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !