Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
cebula 2 duże
kiełbasa chuda 1 pętko/kawałek
mąka do obtaczania
majeranek, sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki wieprzowej

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące. Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka. Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką. Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić. Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 25.02.2012 12:19
Wątróbka z kiełbasą połączona musi świetnie smakować, zwłaszcza z kaszą.
Grazyna0211 22.09.2011 13:22
ciekawe połączenie
iwona332 08.06.2011 10:54
super
IKrakowianka 02.06.2011 23:04
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak