Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patisony gotowane w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
woda 2 szkl
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: patisony gotowane w mleku

patisony obrać i pokroić w grube plastry usunąć pestki ,sparzyć wrzątkiem.włożyć do mleka zmieszanego z wodą i gotować do miękkości. Osączyć polać stopionym masłem z przyrumienioną bułką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak