Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z marmoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
cukier 10 dag
szczypta soli
jajko 1
cukier waniliowy
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z marmoladą

Do mąki dodać masło a następnie jajko, cukier, sól i cukier waniliowy. Dokładnie wyrobić i schodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego kwadraty a następnie trójkąty. Na każdy kawałek ciasta wykładać odrobinę dżemu i posypać migdałami. Zwijać ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.05.2013 08:00
bardzo apetyczne
Malinka 10.06.2012 20:55
Bardzo lubię takie rogaliki.
zbysio 12.02.2012 22:32
oooooooooooooooooooo
zbysio 16.01.2011 19:29
super
bogumiła3 17.09.2010 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak