Sposób przygotowania

Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.
Odstawić na 20 minut.
Smażyć na patelni cienkie placki na złoty kolor z obu stron.
Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z ananasa.
Plastry ananasa pokroić w kostkę, część zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
Część jagód zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
Wszystko wymieszać.
Na każdy naleśnik nakładać odpowiednią ilość masy, składać naleśniki w trójkąty lub zwijać w rulony.
Udekorować ananasem, jagodami i sokiem jagodowym wymieszanym z łyżką gęstej śmietany i twarogu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Jeśli smakują tak, jak wyglądają to musi być smakołyk!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    aż mi ślinka leci :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    oooooooo super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    kolorystycznie - rewelacja, podobnie jak sposób podania i z pewnością smak :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !