Sposób przygotowania

Buraki umyć, ugotować albo upiec w piekarniku. Ostudzone obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać drobno, zalać sokiem z cytryny, odstawić na 15 min.. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać razem z cebulą do buraków. Dosypać natkę i orzechy, polać olejem. Całość oprószyć solą, cukrem i mielonym pieprzem, odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły. Podawać jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale kolorki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    palce lizać :P
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smakowitości!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super,wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    śliczne wiec pewnie i pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !