Sposób przygotowania

Owoce powinny być dojrzałe i słodkie :-)
Z miąższu melona i arbuza wyciąć kuleczki specjalną łyżeczką albo pokroić je w kostkę. Pomarańcze obrać i wyfiletować - wyciekający sok zachować. Kiwi obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Banana obrać, pokroić w plasterki albo kostkę - skropić sokiem, który wyciekł nam przy filetowaniu pomarańczy. Owoce przełożyć do misy, zalać winem, wstawić do lodówki na 1-2 godziny - w tym czasie kilka razy delikatnie przemieszać aby wszystkie owoce przeszły aromatem wina. Podawać mocno schłodzone. Można, jako dodatek, podać bitą śmietanę, ale nie jest to konieczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    zdecydowanie tak, ostatnio z kolei robiłam z rumem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ojj taka sałatka to musi smakować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    smaczne i zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    Musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !