Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier wg uznania
żółtko jajek 2 sztuki
aromat cytrynowy kiklka kropli
twaróg 50 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz serowy

Serek wykładamy do miski. Dodajemy żółtka i ręcznie ucieramy. Kiedy składniki są już połączone dodajemy cukier ( należy go dodać dość dużo aby farsz był słodki) i aromat cytrynowy. Wszystko razem jeszcze raz ucieramy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Idealny farsz do naleśników czy klusek na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 05.09.2011 16:50
smaczne
ewelinapac 11.01.2011 18:18
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak