Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Pieczarki w cieście "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
jajko 1 szt
mleko 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 szczypta
natka pietruszki 1 garstka
przyprawy 1 szczypta
olej do smażenia 1 szklanka
pieczarki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Pieczarki w cieście "

Pieczarki myjemy , ogonki odcinamy
( lub jak ktoś lubi może je również usmażyc )

Robimy gęste ciasto naleśnikowe:
- mieszamy mąkę , jajka , mleko , proszek do pieczenia i przyprawy.
- dodajemy posiekaną natkę pietruszki

Pokrojone w plastry pieczarki moczymy w cieście i smażymy na rozgrzanym! oleju z obydwu stron.

Podajemy z sosem czosnkowym i ketchupem.


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 21.01.2013 23:26
świetnie wyglądają
magdziorka6 22.09.2012 17:59
pychotka
mela25 22.09.2012 17:26
smakowite
gosia561 22.09.2012 17:05
też takie robię
gosia561 22.09.2012 17:05
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak