Sposób przygotowania

żeberka sparzyć wrzątkiem, natrzeć solą i startą cebulą, dobrze podsmażyć na tłuszczu, tak aby można było wyciągnąć kostki, nie przecinając błonki. w miejsce po kostkach nałożyć śliwki, włożyć żeberka do rondla obficie wysmarować tłuszczem, podlać wodą, posypać kminkiem i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku, często polewać sosem. do żeberek podać puree z ziemniaków lub grochu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam żeberka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam żeberka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !