Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiet w migdałach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 5 dkg
jaja 2
sól szczypta
mąka 2 łyżki
przyprawy gałka muszkatalowa pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: krokiet w migdałach

ziemniaki ugotować, odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. dodać mąkę, żółtka utarte z miękkim masłem, szczyptą soli, pieprzem i gałką muszkatołową. staranie wymieszać i połączyć z pianą ubitą z białek. z tej masy przygotować wałki grubości 2 cm, pokroić je na kawałki o długości ok 5 cm. z każdego uformować podłużny krokieciki, obtoczyć go w płatkach migdałowych i smażyć w głębokim tłuszczu na jasno żółty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 31.12.2011 19:21
pycha
maciek7 25.11.2011 18:45
pycha
magical66 05.10.2011 16:29
pyszny
patelka 03.08.2010 20:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak