Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik "zimny".

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
śmietana kremowa 30% 1/2 litra
galaretki rozne smaki 5 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
cukier puder 1 1/2 szklanki
nutella 200 gram
sucharki 12 sztuk
twaróg 1/2 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik "zimny".

Nutellę podgrzać na kąpieli wodnej. Sucharki lub ciastka rozgnieść wałkiem i wymieszać z masą nutellową. Gotową masę wyłożyć na spód tortownicy.Cztery galaretki rozpuścić w oddzielnych miskach (każdą w gorącej szklance wody). Po stężeniu pokroić w małą kostkę. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Odstawić na bok do ostygnięcia. Ser zmiksować z cukrem pudrem dodać śmietanę. Dodać pokrojone galaretki i tężejącą żelatynę. Całość delikatnie wymieszać. Wlać do torownicy na spód z ciastek. Tortownicę włożyć na ok. 60 min. do lodówki. Pozostałą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Polać ją na wierzch sernika i odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 26.11.2012 17:37
dobre
marianp20 25.09.2012 08:38
lubie cos słodkiego na ząb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak