Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostke i przesmażyć na patelni. Do rosołu włozyc boczek, pokrojoną na kawałki kiełbasę i całosc zagotować. Dodać zakwas, chrzan, majeranek i doprowadzic do wrzenia. Dodać śmietanę, przyprawic do smaku sola i pieprzem i podgrzać. Ziemniaki obrać i ugotować. Na talerz kłaść porcje ziemniaków i wlewać porcje zupy razem z wkładka

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    taki robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Żurek to zupa numer jeden u mnie w domu, ale tak podanego jak u Ciebie jeszcze nie robiłam. Warto sprawdzić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubimy żurek z dodatkiem chrzanu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !