Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
śmietana kremówka 1/2 szklanki
chrzan tarty 2 łyżki
sól, cukier, pieprz do smaku
olej 2-3 łyzki
bulion 1/2 litra
przecier pomidorowy 2 łyzki
papryka czerwona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki

Paprykę umyć , oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać, posiekać i zeszklic na oleju razem z papryka (najlepiej w garnku). Dodać rosół i gotować 20 minut na małym ogniu. Zupe przetrzeć przez sito,przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z przecierem pomidorowym, chrzanem i cukrem. Jeśli trzeba podgrzać, ale nie gotować. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Można podawać z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.01.2014 14:10
Robię podobną zupkę od ponad 20 lat ;) Zawsze na wywarze z kurczaka i dodaję dodatkowo kukurydzę - pyszna jest :)
Justyna223 03.10.2011 21:01
smakowa
Grazyna0211 19.09.2011 12:18
świetna
byMJ 21.08.2011 22:10
smaczne i uwielbiam paprykę
anemon 27.04.2011 06:34
Zupa z papryki, muszę ja wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak