Sposób przygotowania

Paprykę umyć , oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać, posiekać i zeszklic na oleju razem z papryka (najlepiej w garnku). Dodać rosół i gotować 20 minut na małym ogniu. Zupe przetrzeć przez sito,przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z przecierem pomidorowym, chrzanem i cukrem. Jeśli trzeba podgrzać, ale nie gotować. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Można podawać z jajkiem na twardo.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zupa z papryki, muszę ja wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne i uwielbiam paprykę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    smakowa
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię podobną zupkę od ponad 20 lat ;) Zawsze na wywarze z kurczaka i dodaję dodatkowo kukurydzę - pyszna jest :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !