Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować, ułożyć ciasno w słoikach. Z pomarańczy wycisnąć sok. Z wody i cukru zagotować syrop, dodać sok pomarańczowy i alkohol, odstawić. Gorącym syropem zalać truskawki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 20 minut. Takich truskawek używamy tak samo jak te z kompotu. Nie należy podawać dzieciom.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    fajny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny deser tylko dla dorosłych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne te truskawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !