Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misz-masz w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w occie
sałata
ogórki świeże
cebula 1 mała
posiekana zielenina
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Misz-masz w śmietanie

Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać na kawałki. Ogórka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, plasterki lub półplesterki (wtedy dokładnie je porozdzielać na krążki). Śledzia pokroić w dość grubą kostkę lub dzwonka. Całość zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i zieleniną. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z ziemniakami. Ilości użytych składników zależą od gustu i tego ile porcji chcemy otrzymać więć nie podaję ścisłych proporcji. Nie wolno tylko przesadzić z cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 04.01.2012 07:59
ciekawy przepis i fajna nazwa
eli_555 07.10.2011 23:22
super
Grazyna0211 12.09.2011 10:15
super jedzonko
Mati13 18.06.2011 10:41
dobre
anemon 10.06.2011 07:35
Sałata ze śledziami, brzmi intrygująco.
Marzena40 01.02.2011 09:58
mozna zrobić, zobaczymy co wyjdzie?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak