Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z makiem i czekoladowym budyniem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 3/4 szklanka
cukier 1/2 szklanka
mak 3 łyżka
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej 100 mililitr
mleko 150 mililitr
aromat migdałowy 1/2 łyżeczka
budyń czekoladowy 1 opakowanie
mleko 300 mililitr
cukier 1 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z makiem i czekoladowym budyniem

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, ale używamy jedynie 300 ml mleka, aby budyń był gęstszy. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepujemy składniki mokre. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy niedbale tylko do nawilżenia składników. Formę do muffin wykładamy papilotkami i nakładamy trochę ciasta. Następnie dajemy po 1- 2 łyżeczek budyniu i przykrywamy ciastem. Papilotka powinna być wypełniona do 2/3 swojej wysokości. Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 16.05.2013 22:11
wyglądają pysznie, muszę wypróbować
Ewelina38 16.03.2013 15:51
wspaniałe babeczki, już niedługo będę je piekła, ponieważ u mnie na Wielkanoc to obowiązkowy wypiek, tak jak i pierniczki na Boże Narodzenie :)
ziutula
ziutula 29.10.2012 09:20
tak nadziane lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak