Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z bekonem i pieczarkami Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 80 g
cebula 0.5 szt
wino białe 80 ml
pieczarki 100 g
olej roślinny 40 ml
parmezan 40 g
masło 50 g
rosół z kurczaka 1 l
ryż do risotto 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z bekonem i pieczarkami Marcina Budynka

1. Cebule szklimy na oleju, dodajemy pocięty w kostkę bekon i po 3 minutach wsypujemy ryż. Smażymy ryż ok. 2 minuty i podlewamy winem.
2. Następnie dolewamy bulion partiami, sukcesywnie, aż ryż wchłonie płyn.
3. Na drugiej patelni smażymy pieczarki i przekładamy do naszego risotta.
4. Pod koniec gotowania dokładamy masło i parmezan, dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 04.11.2012 11:44
świetny pomysł na obiad
Botwinka 17.10.2012 09:24
pyszota
as28 13.10.2012 20:09
mniam
as28 13.10.2012 20:09
mniam
as28 13.10.2012 20:08
mniam
Monika-twin 10.10.2012 06:35
no topomysl na dzis obiad-pycha
smakowita 05.10.2012 20:36
bardzo smaczne
Adamorek 19.09.2012 09:53
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak