Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
szpinak 450 gram
pomidorki koktajlowe 12 sztuk
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy piniowe 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
jogurt 4 łyżki
posiekane zioła 2 łyżki
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana szpinakiem

Papryki przekrój na pół i oczyść. Szpinak wypłucz, usuń łodyżki, pokrój, przełóż na sito i przelej wrzątkiem, osącz. Zblanszowany szpinak przypraw zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, gałką, solą i pieprzem. Wymieszaj z przekrojonymi pomidorkami, napełnij papryki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej oliwą. Posyp orzeszkami, oprósz parmezanem. Skrop pozostałą oliwą, piecz przez 20 minut w temp. 200 stopni. Podawaj z sosem z jogurtu i ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.11.2011 22:35
ciekawy pomysł..zawsze faszerowałam mięsem teraz spróbuję szpinakiem:)
IKrakowianka 17.10.2011 18:31
coś fantastycznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak