Sposób przygotowania

Papryki przekrój na pół i oczyść. Szpinak wypłucz, usuń łodyżki, pokrój, przełóż na sito i przelej wrzątkiem, osącz. Zblanszowany szpinak przypraw zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, gałką, solą i pieprzem. Wymieszaj z przekrojonymi pomidorkami, napełnij papryki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej oliwą. Posyp orzeszkami, oprósz parmezanem. Skrop pozostałą oliwą, piecz przez 20 minut w temp. 200 stopni. Podawaj z sosem z jogurtu i ziół.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś fantastycznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy pomysł..zawsze faszerowałam mięsem teraz spróbuję szpinakiem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !