Sposób przygotowania

Mąkę rozgnieść z cukrem pudrem i pokrojonym masłem. Dodać żółtko i łyżkę zimnej wody. Wylep foremki, włóż do lodówki na pół godziny. Przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Usuń folię i papier, piecz następne 10 minut, wyjmij, wystudź.
Mąkę na krem wymieszaj z cukrem, wlej sok z cytryny i wodę. Podgrzewaj mieszając aż krem zabulgocze. Gotuj minutę, zdejmij z palnika, dodaj skórkę cytryny i masło. Po 10 minutach krem przełóż do foremek. Schłodzony udekoruj owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !