Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki macedońskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 40 dkg
sok z 1/2 cytryny
oliwa 6 łyżek
czosnek 6 ząbków
posiekana zielenina 1 garść
chleb ciemny 1/2 bochenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki macedońskie

Ser rozgnieść widelcem i zmiksować lub utrzeć z sokiem z cytryny i oliwą. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, wymieszać z masą serową i zieleniną. Kromki chleba pokroić na niewielkie kwadraty. Smarować masą serową. Przybrać zieleniną, ewentualnie plastrami pomidora lub ogórka albo marynowanej papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak