Sposób przygotowania

Kaszę umyć, przełożyć do miski i zalać wrzącym mlekiem, odstawić na 30 minut. Następnie do kaszy dodać przetarte ziemniaki i twaróg, dobrze wymieszać lub zmiksować. Dodać stopione masło, jajko, zieleninę i doprawić do smaku, a następnie dobrze wyrobić na gęste, dość elastyczne ciasto. Uformować wałek, zawinąć go w lekko natłuszczony płatek folii aluminiowej, ułożyć w keksowej foremce lub brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 30-40 minut. Gotowy pieróg odwinąć z folii i pokroić na kawałki. podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bogato sie prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !