Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka tortowa 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1/4 szkl.
kakao 2 łyż.
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym żółtku i wymieszane ze sobą obje mąki. Na koniec dodajemy kakao i delikatnie miksujemy. Piec w 170 stopniach około 40 minut. Wystudzone polewamy czekoladą lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 23.07.2011 09:00
pycha
gusia1000 28.11.2010 18:46
Znakomite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak