Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
bazylia świeża 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
serek homogenizowany 150 jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z cukinii

Cukinię umyj i pokrój w bardzo cienkie plastry. Możesz w tym celu wykorzystać nóż (łopatkę) do sera albo obieraczkę do warzyw. Plastry posmaruj z obu stron olejem (najlepiej użyć kuchennego pędzla) i usmaż na patelni grillowej lub zwykłej patelni już bez dodatku tłuszczu. Cukinia nie musi być przypieczona, ważne, aby zmiękła, wówczas nie połamie się przy zwijaniu w rulon. Serek jogurtowy wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią. Przypraw solą i pieprzem. Porcję farszu nałóż na plaster cukinii i zroluj. Podawaj na zimno jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.04.2011 20:35
fajny pomysł
bogumiła3 19.09.2010 23:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak