Sposób przygotowania

Cukinię umyj i pokrój w bardzo cienkie plastry. Możesz w tym celu wykorzystać nóż (łopatkę) do sera albo obieraczkę do warzyw. Plastry posmaruj z obu stron olejem (najlepiej użyć kuchennego pędzla) i usmaż na patelni grillowej lub zwykłej patelni już bez dodatku tłuszczu. Cukinia nie musi być przypieczona, ważne, aby zmiękła, wówczas nie połamie się przy zwijaniu w rulon. Serek jogurtowy wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią. Przypraw solą i pieprzem. Porcję farszu nałóż na plaster cukinii i zroluj. Podawaj na zimno jako przystawkę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !