Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka lemoniada z miętą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duze cytryny 2
przegotowanej, schłodzonej wody ok. 1,5
duża garść liści mięty 1
łyżek cukru + 100 ml gorącej wody 6-8

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka lemoniada z miętą

Cytryny wyszorować i dwukrotnie sparzyć. Z 1,5 wycisnąć sok, pół pokroić na cienkie plasterki. W gorącej wodzie rozpuścić cukier, dodać miętę, odstawić do przestygnięcia. Syrop z listami, sok z cytryny i plasterki dodać do schłodzonej wody, wymieszać. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 07.06.2012 13:06
super
Jolanta40 13.07.2011 19:04
świetna na letnie upały
wedith1 23.09.2010 07:15
Super orzeźwiające!
hastalavista 19.09.2010 21:05
smak lata na jesienną pluchę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak