Sposób przygotowania

Masa: odlewamy pół szkanki mleka mieszamy z budyniem i 2 łyżkami cukru. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy rozdrobnione masło, 4 łyżki cukru, gotujemy na małym ogniu aż masło i cukier się stopi. Wlewamy wymieszny z mlekiem budyń gotujemy aż masa zgęstnieje. Na blachę wykładamy na dno krakersy polewamy 1/3 masy, następnie znowu układamy krakersy i polewamy masą i 3 raz to samo.Posypka: Bułkę tartąz 3 łyżkami cukru, smażymy na suchej patelni jak zacznie się lekko zciemniać, zalewamy 3-4 łyżkami polewy Toffi i mieszamy tak żeby się nie zrobiły duże grudki. Później ew można rozdrobnić posypkę widelcem. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół dnia. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    To ostatnie zdjęcie to chyba nie jest ciasto toffi.......
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to ciacho jest pyszne. Widzę ,że te same osoby opanowały cały portal . ja tego kwiatka też mam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    mniam..
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    twoje wygląda rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !