Sposób przygotowania

Czesci kaczki umyc, osuszyc, natrzec przyprawami i odstawic do lodowki. Suszone owoce wrzucic do szklanego naczynia i zalac winem, pozostawic na co najmniej pol godziny. Podsmazyc do zrumienienia, przelozyc do rondla i zalac rosolem i winem (rowniez tym z zalanych owocow), w proporcji 1x1( np 1,5 szklanki rosolu na 1,5 szkl. wina). Przyprawic do smaku, ok 40min przed zakonczeniem duszenia, dodac pokrojona cebule i marchew. Na 10 min przed koncem dodac suszone owoce. Zagescic maka i dodac pokrojona natke. Kaczka wymaga ok 1,5-godzinnego duszenia, aby byc miekka. Do tego dania znakomicie pasuja pyzy drozdzowe ugotowane na parze.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacja!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !