Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Elicodali ze szpinakiem i ślimakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron elicodali 250 gram
szpinak 100 gram
ślimaki 100 gram
śmietana 18-procentowa 200 ml
sól do smaku
cebula biała 20 gram
białe wino 50 ml
oliwa 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Elicodali ze szpinakiem i ślimakami

Makaron gotujemy al dente.Cebule smażymy na oliwie dodajemy ślimaki i szpinak.Doprawiamy sola,pieprzem,czosnkiem dodajemy wino po odparowaniu podlewamy śmietana.Ugotowany makaron łączymy z sosem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 01.12.2011 21:56
restauracyjna porcja- małe a piękne
ewelinapac 12.11.2011 12:06
ładne
szajba2 09.04.2011 16:28
okropne
Barbara55 13.02.2011 15:12
na pewno tego nie zjem
kielcok1 29.01.2011 15:10
na szpinak nawet spojrzeć nie mogę o ślimakach nawet nie wspomnę
Tika4444 26.11.2010 07:19
wow jak ładnie podane
Islanzadi 11.11.2010 02:00
Pycha :)
eli82 07.10.2010 14:22
mniam
iwona332 15.09.2010 22:15
super
iwona332 14.09.2010 15:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak