Sposób przygotowania

Białka z cukrem ubijamy na puch, dodajemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz roztopioną i przestudzoną margarynę. Miksujemy składniki. Przekładamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem lub folią. Truskawki obtaczamy w mące ziemniaczanej i układamy na cieście. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 minut. Kiedy ciasto ostygnie, posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Truskawkowa rozkosz dla podniebienia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !