Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny gulasz wołowy z wolnowaru

5.0
(39)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy 1 kg
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 150 ml
brązowy cukier 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
suszone oregano 1 łyżka
ostra musztarda 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżki
smalec 2 łyżki
przecier pomidorowy 50 g
cebula 2 sztuki
sos worcester 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny gulasz wołowy z wolnowaru

1. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek zmiażdżyć. Wołowinę pokroić w 3 cm kostkę i obtoczyć w mące.
2. W rondlu z grubym dnem rozgrzać smalec. Obsmażyć wołowinę na rumiano i przełożyć do misy wolnowaru. Do rondla włożyć cebulę i czosnek. Podsmażać przez 6 minut często mieszając. Dodać sok pomidorowy, przecier i pozostałe składniki. Całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia i przelać do misy wolnowaru. Gotować na małej mocy przez 7 - 8 godzin, aż wołowina zacznie się rozpadać pod widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.09.2012 09:08
Przeglądam tę księgę i dosłownie spróbowałabym wszystkiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak