Sposób przygotowania

Kapustę dobrze wypłukać, ugotować w niej boczek tak ,żeby nie było za dużo w niej wody, tak jak na bigos z dodatkiem ziela ,listka , soli i kminku.Miękki boczek wyjąć i pokroić na porcje. Surowego ziemniaka obrać ,zetrzeć na tarce jak na placki dodać do kapusty i zagotować, należy jednak dodawać po łyżce mieszając aby się nie przypaliła i sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ziemniak bowiem zagęszcza nam kapustę jednak nie może być ona za gęsta lecz zawiesista i lekko szkląca. Doprawić solą, pieprzem i musi być wyczuwalny smak kminku. Do kapusty wrzucić porcje boczku aby się zagrzały , podawać z ziemniakami . Kapustkę taką można podac do innego mięska , moi chlopcy jednak lubią boczek.

Komentarze

  • 8
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 60-70 dkg kapusty kiszonej 1 cebula średnia 2 ząbki czosnku 1 średni ziemniak 50-60 dkg boczku surowego bardzo chudego sól, pieprz, kminek.ziele angielskie,listek bobkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszna kapusta!
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniała:)bardzo lubię taką kapustę !
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Lubię kapustę w każdej postaci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie też kapusta obowiązkowo musi być z kminkiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry obiad.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    dla mnie coś nowego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !