Sposób przygotowania

1. Śliwki namoczyć w sherry 10 minut (lub całą noc). Odsączyć. Lekko posolić i popieprzyć. Każdą śliwkę owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczką.

2. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 min. Boczek powinien być chrupiący.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na smaczną i mało pracochłonną przystawkę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    fajnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Też takie robię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    w boczku całkiem fajnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajne śliweczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !