Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodycze włoskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 50 dag
mąka pszenna 50 dag
migdały 50 dag
czekolada gorzka 1 tabliczka
cynamon 1 szt
sól do smaku
skórka cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: słodycze włoskie

białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodając stopniowo cukier mąkę cynamon migdały czekoladę posiekać i wymieszać ze skórką cytryny wszystko połączyć pianą z białek uformować wąski wałek kroić na kawałki ułożyć na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia i piec w temp 180*c ok 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.03.2011 10:28
fajne
ewelina63 15.10.2010 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak