Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche anyżki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
jajko 3 sztuki
cukier 17 dag
mleko 1 szklanki
oliwa 1/2 szklanki
skórka starta cytryny 1 szt
cynamon 1 sztuka
amoniak 1 dag
anyż 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kruche anyżki

mąkę przesiać ze szczyptą cynamonu jajka ubić z cukrem dalej ubijając dodawać oliwę mleko i mąkę dodać lekko utłuczone nasiona anyżku skórkę cytrynową oraz amoniak i wymieszać łyżeczką nakładać na natłuszczoną blachę porcje wstawić do piekarnika na 180 *c i piec na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.09.2011 13:48
smaczne
KasiaK90 20.08.2011 11:54
lubię anyżki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak