Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-smietanowy sos

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 sredniej wielkosci
cebula 2 wieksze
mąka pszenna 1 kopiasta lyzka
natka pietruszki wiekszy peczek
śmietanka 30 % 4 lyzki
Sól, pieprz, majeranek do smaku
olej do smażenia 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-smietanowy sos

Pieczarki wytrzec czysta wilgotna scierka, obrac i pokroic na cienkie plastry. Cebule pokroic w drobna kostke. Rozgrzac olej, wrzucic cebule, potem pieczarki i podsmazyc do zeszklenia cebuli. Zalac 1,5 szklanki wrzacej wody, doprawic. Dusic ok 15 minut, przed zakonczeniem zagescic maka (wymieszana wczesniej w niewielkiej ilosci zimnej wody), dodac smietane i poszatkowana natke, zagotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.05.2012 05:58
dobry
maciek7 24.04.2012 20:15
super
Adamorek 10.01.2012 12:37
świetnie wygląda
PaniMISIOWA 12.06.2011 10:05
pyszny!
wedith1 22.11.2010 15:10
Mmmmmmmmmmmmniaaaaaaammmmmm!!!!! :)
madi356 07.09.2010 23:14
pyszniutki jst taki sos:) polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak