Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni, kabaczka i cukinii z kaszką kuskus

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 400 g
kabaczek 400 g
olej 2 łyżki
rosół gorący 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
rosół gorący 1,25 l
śmietana 1/3 szklanki
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
dynia 300 g
kaszka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni, kabaczka i cukinii z kaszką kuskus

Kaszkę zalewamy gorącym rosołem i odstawiamy by napęczniała. Cukinię i kabaczka obieramy, oczyszczamy z nasion, razem z dynią kroimy w plastry. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie rozcieramy blenderem, zalewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu około 8 minut. Następnie dodajemy śmietanę połączoną z odrobiną gorącej zupy, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy i razem gotujemy jeszcze 5 minut. Do gotowej zupy dajemy kaszkę kuskus i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/gucio22 22.09.2012 11:40
wygląda przepięknie aż ślinka cieknie
emeslive 14.09.2012 18:35
Mnie też podobają się te zupki, bardzo apetyczne!
czekoladka_m 14.09.2012 16:15
bardzo apetyczne te Twoje zupki:) Co kolejna to wydaje się jeszcze smaczniejsza:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak