Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglie w dwóch smakach

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszle wg potrzeb
mięso mielone 200 gramów
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 6 sztuka
śmietana 18-procentowa 150 ml
cebula 1 sztuka
Kucharek SMAK LATA do smaku
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglie w dwóch smakach

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.


Mięso mielone usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Przypraw, dodaj bazylię i przecier pomidorowy. Podgrzewaj do zgęstnienia sosu.

Cebulę obierz, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle.
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do cebulki i smaż, dodając pod koniec Kucharek i świeży pieprz. Dodaj śmietanę i podgrzewaj do zgęstnienia.

Muszle faszeruj przygotowanymi sosami nakładając po ok. 2 łyżeczki. Jedną bolońskim, kolejną muszlę sosem pieczarkowym.

Układaj w naczyniu żaroodpornym, posyp żółtym serem i zapiekaj do rozpuszczenia sera (ok. 10 minut).

Podawaj na ciepło.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 18.10.2013 13:23
swietna potrawa
reniatka 14.11.2012 11:39
pyszne
Jastinka 11.11.2012 22:33
ciekawe
parysek10 14.09.2012 15:48
wypróbuję
Sylwia56
Sylwia56 14.09.2012 14:06
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak