Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonych warzyw z lubczykiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 1/2 litr
skrzydełka kurczaka 3 sztuka
brokuł 1 sztuka
brukselka 10 sztuka
groszek mrożony 1/2 szklanka
fasolka szparagowa zielona 150 gram
ziemniaki 5 sztuka
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuka
cebula 1 sztuka
por 1/4 sztuka
lubczyk świeży 5 listek
seler nać 4 listek
pietruszka zielona 1 łyżka
koper świeży 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 3 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 sztuka
przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonych warzyw z lubczykiem

Skrzydełka płuczemy i zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele, liść i ziarna pieprzu. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Cebulkę rumienimy nad palnikiem. Brokuła dzielimy na różyczki. Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Do zupy wrzucamy ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Gotujemy chwilę. Następnie wrzucamy brokuła, fasolkę (można pociąć na mniejsze kawałki), groszek, brukselkę oraz zioła. Gotujemy do czasu aż warzywa będą ugotowane na pół twardo. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.01.2017 15:50
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak