Sposób przygotowania

Każdy plaster schabowego delikatnie rozbijamy z jednej strony, przyprawiamy sola, pieprzem ziolowym i papryka, odstawiamy, najlepiej na noc, do lodówki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w pólplastry. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w pólpiórka. Na rozgrzany tluszcz wrzucamy cebule, która posypujemy niewielka ilością cukru a gdy cebula zacznie się szklic, wrzucamy pieczarki, mieszamy, dodajemy pieprz i vegete (lub sól czy maggie) i smażymy do lekkiego zbrązowienia pieczarek. Marchewki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukienie obieramy ze skorki, myjemy i kroimy w ok. 3 mm krazki, solac je delikatnie. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na kilkumilimetrowe, okragle plastry. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Na dno żaroodpornego naczynia układamy mieso, potem cebule z pieczarkami, nastepnie marchew, która smarujemy lyzka majonezu. Na majonezie układamy plastry cukinii, które pruszymy oregano, nastepnie kładziemy plaster pomidora, który zalewamy keczupem. Wierzch posypujemy serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w 180*. Podajemy na goraco.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Prawdziwe pychotki!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj , są ekstra i śą odlotowe ! :D
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    uwielbiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetne! kolejny przepis do wypróbowania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zgadzam się, schab przez Ciebie zrobiony wygląda rewelacyjnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !