Sposób przygotowania

Kurczaka umyj, osusz. Oddziel mięso od kości, a mięso ze skórą zmiel z namoczonym w mleku chlebem. Dodaj stopione masło, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Z masy formuj niewielkie owalne kotlety, panieruj w tartej bułce. Usmaż na gorącym oleju. Brokuły opłucz, podziel na różyczki. Zblanszuj, przełóż do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i odrobina curry, polej brokuły. Posyp startym serem, krótko zapiecz w temp. 180°C (aż rozpuści się ser).


moja rada:
Brokuły polej zrumieniona na maśle tartą bułka. Mielone mięso będzie smaczniejsze przyprawione tymiankiem.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę przyznać, że potrawa niby prosta w przygotowaniu, ale smakuje bardzo dobrze.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    fajna nazwa, jak i przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    brokuły są niejadalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    ciekawy przepis :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czy kotlety pożarskie da się pożreć?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    pożarłbym ale bez brokułów
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawy przepis i fajna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajne, apetycznie się zapowiadają.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    ciekawa alternatywa mielonych
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe, ale nie przepadam za brokułami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !