Sposób przygotowania

Polędwice wieprzową oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbić, posypać solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mięsa wieprzowego. Przykryć folią do żywności i odstawić na kilka godzin do lodówki (ja mięso przyprawiam zawsze dzień wcześniej wtedy doskonale \"przechodzi\" przyprawami).

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Na każdym plastrze polędwicy równomiernie rozłożyć cebulkę i po kostce żółtego sera. Zawinąć każdy plaster jak roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na patelni tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !