Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z polędwicy wieprzowej z farszem serowo-cebulowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wieprzowej 60 dag
cebuli 3 szt.
sera żółtego 10 dag
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z polędwicy wieprzowej z farszem serowo-cebulowym

Polędwice wieprzową oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbić, posypać solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mięsa wieprzowego. Przykryć folią do żywności i odstawić na kilka godzin do lodówki (ja mięso przyprawiam zawsze dzień wcześniej wtedy doskonale \"przechodzi\" przyprawami).

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Na każdym plastrze polędwicy równomiernie rozłożyć cebulkę i po kostce żółtego sera. Zawinąć każdy plaster jak roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na patelni tak długo, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.12.2011 10:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak