Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara z natką pietruszki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 400 gram
wędzony boczek 150 gram
jajko 4 sztuka
czosnek 3 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól 1/2 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
parmezan starty 3 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara z natką pietruszki

Makron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Jajka, śmietanę, posiekaną natkę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i ser żółty roztrzepujemy dokładnie trzepaczką. Do boczku dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Zalewamy sosem jajecznym i energicznie mieszamy, podgrzewając przez kilka sekund, pilnując aby jajka się nie ścięły. Gotowe spaghetti posypujemy serem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 18.06.2013 07:51
uwielbiam!
Róża1 31.05.2013 13:52
poezja ,Olu to Twoje danie:-)
sunnymood 12.09.2012 20:13
pycha:)
Ola1984 12.09.2012 17:49
Carbonara często gości na naszym stole, jest ekspresowa w przygotowaniu i przepyszna :)
V_kuchareczka 12.09.2012 17:06
wygląda bardzo apetycznie
emeslive 12.09.2012 17:05
Ale fajne danie, tak smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak