Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe ciasto na pizze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka razowa 30 dag
drożdże 2 dag
sól
cukier
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe ciasto na pizze

W ciepłej wodzie rozpuszczam cukier, wkruszam do niej drożdże i mieszam aż się rozpuszczą. Mąkę wsypuję do miski, dodaję sól i wodę z drożdzami. Mieszam chwilę składniki łyżka a następnie ręką wyrabiam kilka minut ciasto aż zacznie odchodzić od ręki. Ciasto zostawiam w misce przykrytej ściereczką do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość wałkuję je i przenoszę na blachę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak