Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki z mięsem i fetą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuka
ser feta 130 gram
mięso mielone 100 gram
szczypior 1/4 pęczek
czosnek ząbki 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z mięsem i fetą

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Chwilę podsmażamy. Z pieczarek usuwamy nóżki i faszerujemy mięsem mielonym. Na wierzch każdej nadzianej pieczarki kładziemy pokrojony w kostkę ser feta i posypujemy szczypiorkiem. Nadziewane pieczarki grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie tylko z jednej strony. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.02.2014 07:12
super! uwielbiam faszerowane pieczarki :)
aisoglam 23.05.2013 23:49
Fajny pieczarkowy przysmak :)
kamyk 16.04.2013 13:51
sezon grillowy rozpocznę takim przysmakiem
babajaga1969 11.09.2012 10:03
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak