Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pierożki z marmoladą

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
margaryna 25 dkg
cukier wanilinowy 1 szt
marmolada 0,5 kg
jajko 1 szt
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki z marmoladą

Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto jak na pierogi. Wstawić do lodówki na 1 godzine, potem rozwałkować trochę grubiej niż na makaron. Robić pierożki nadziewając marmoladą. Smarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marysia 27.07.2011 10:12
fajne
agogo2 18.05.2011 22:32
smaczne
Magda60 18.05.2011 21:46
super
ajres 18.05.2011 21:41
dobre
ronald88 13.04.2011 11:49
extra
szajba2 08.04.2011 15:41
wszelkie pierogi i pierożki uwielbiam
szalonamariolka 12.02.2011 22:24
pyszności
Barbara55 10.02.2011 14:59
bardzo ciekawe
Magdalena1110 30.01.2011 19:31
pyszności
Babciagramolka 24.01.2011 18:10
Bardzo lubię kruche ciasteczka
Jolanta40 20.11.2010 22:15
fajny przepis
aginaa 09.11.2010 10:00
uwielbiam
cukiereczek 09.06.2010 09:03
Wyborne palce lizać.
IlonaAlbertos 19.05.2010 00:59
Pierożki smakują wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak